Tervetuloa Sipoon palvelutalosäätiön suomenkielisille sivuille.

Kuvassa palvelutalo Linda ulkoa

Palvelutalo Linda – tervetuloa tutustumaan toimintaamme

Sipoon palvelutalosäätiön omistama Palvelutalo Linda tarjoaa ikääntyneille ja vammaisille henkilöille mahdollisuuden itsenäiseen elämään turvallisessa, viihtyisässä ja kodinomaisessa ympäristössä. Asuminen Sipoon kauniin luonnon keskellä mahdollistaa rauhallisen arjen. Palvelut ovat myös saatavilla aivan lähietäisyydellä.

Asuminen

Tuettu asuminen

Kuva huoneistosta

Huoneistojen koot vaihtelevat 37 m2 ja 65 m2 välillä ja huoneistot asukkaat kalustavat itse. Asunnot ovat yksiöitä, joissa on tupakeittiö ja makuuhuone tai kaksioita, joissa on tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta. Jokaiseen asuntoon kuuluu tilava parveke.

Asunnot ovat inva-mitoitettuja ja turvapuhelimilla saa apua talon henkilökunnalta vuorokauden ympäri. Asuntoja on yhteensä 60. Vuokra-asunnon vuokrasopimukseen kuuluu, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus, johon kuuluu vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Säätiö suosittelee myös, että jokainen merkitsee irtaimisto- ja tapaturmavakuutuksen.

Asunnon pohjapiirrustus >

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Tehostetun palveluasumisen huone

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on wc ja suihku asukkaan omassa käytössä. Henkilökohtaiset huoneet ovat kooltaan 20 m2 – 25 m2. Lisäksi asukkaiden käytössä on yksikön jyvitetty olohuone ja keittiö. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Ryhmäkodissa on yhteinen lasitettu parveke ja/tai terassi.

Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka mukaan tarjotaan palveluja. Ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Yhteisöllinen asuminen

Ryhmäasuntojen tiloja

Yhteisöllisessä asumisessa asutaan omissa huoneissa, joissa on wc ja suihku. Huoneita on neljä ja niiden jyvitetyt koot vaihtelevat 34,5 m2 ja 39,5 m2 välillä. Asukkailla on yhteinen olohuone, keittiö ja parveke. Asukkaat kalustavat huoneensa itse.

Asuminen yhteisöllisessä asumisessa ja ympärivuorokautisen palveluasumisen on välimuoto itsenäisen asumisen. Itä-Uudenmaan  kotihoito työskentelee klo. 7.00 – 21.00. Asukkaiden turvapuhelimeen vastaa  Sipoon palvelutalosäätiön Palvelutalo Lindan ympärivuorokautisen palveluasumisen henkilökunta. Lääkäri käy tapaamassa asukkaita tarvittaessa.

Näin haet asumaan palvelutalo Lindaan

Hakemuskäytännöt

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella, joka palautetaan allekirjoitettuna osoitteeseen: Amiraalintie 6, 01150 Söderkulla. Lomakkeen voi tulostaa kotisivulta tai  sen voi tilata myös palvelutalo Lindan kansliasta, puh. 09 278 6210.

Asukkaaksi palvelutalojen vuokra-asuntoihin hakeudutaan hakemuskaavakkeella. Talot ovat rakennettu valtion ARA tuella. ARA:n 1.1.2014 tulleiden ohjeiden mukaan valittaessa asukkaita sosiaalisella tai terveydellisellä perusteella hakijoiden asunnontarve, tulot ja varallisuus
selvitetään ja hakija asetetaan etusijajärjestykseen asukasvalintaperusteiden mukaan.

Hakemuksen liitteenä on muiden selvitysten lisäksi oltava lausunto palveluasumisen tarpeesta. Hakemuksen liitteeksi tulee lääkärinlausunto sekä tulo- ja varallisuusselvitys.

Lääkärinlausunnossa tulee todeta hakijan toimintakyky ja palveluasumisen tarve, esimerkiksi sairaus tai vamma, alentunut fyysinen toimintakyky, yksinäisyyden tunne, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden tarve.

Tulosta & täytä hakulomake >

Palveluseteli

Tehostettua palveluasumista tarvitseva voi oman kotikuntansa sosiaali- ja terveyspalvelun toimesta selvittää palvelusetelin käyttöönottoa Sipoon palvelutalosäätiön palveluissa. Kotikuntalain perusteella käymme neuvotteluja eri maksuvaihtoehdoista.

Palvelun saa:

 • kunnan maksusitoumuksella
 • palvelusetelillä
 • maksamalla hoidon itse

Meillä on palvelusetelisopimus seuraavien tahojen kanssa:

Helsingin kaupunki
Vantaan kaupunki

Palveluseteli on käytössä seuraavissa palveluissa:

 • vammaispalvelulain mukaiseen palveluasumiseen alle 65-vuotiaille monisairauksista kärsiville asiakkaille
 • sosiaalihuoltolain mukaiseen palveluasumiseen
 • omaishoitajien vapaapäivien lomittamiseen
 • vanhusten palveluasumiseen

Hoivapalvelut

Palveluasumisen arkea

Asukkaiden palveluasumisessa keskeisinä periaatteina ovat asukkaan oman elämäntavan ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä tarjota sen hetkisen elämäntilanteen edellyttämiä palveluita.
Asumisyksikön kodinomaisuutta painottaen haluamme saada omaiset ja asiakkaat viihtymään luonamme.

Vaikka muistimme ei enää vanhuudessa toimikaan entisellä tavalla niin oman huoneen avulla mahdollistamme itsenäisen elämisen edellytykset, yksilöllisyyttä ja itsemääräämistä.
Kuntoutusprosessien avulla ja tietoisesti hyödyntämällä avokuntoutusta lisätään kunkin yksilön osallistumista ja mielihyvän ja hyvinvoinnin tunteen syntymistä.

Yhteistyö omaisten kanssa on hyvin tärkeä osa työtämme. Ylläpidämme hyvät ja mutkattomat suhteet kaikkien asukkaidemme läheisiin saadaksemme aikaiseksi sellainen palveluhenki että siitä voi nauttia niin asukas, omainen kuin omahoitaja työtovereineen.

Omavalvontasuunnitelma >

Viriketoiminta

Harrastuksia Lindassa

Lindassa voit harrastaa monipuolisesti. Erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit mahdollistavat mukavaa yhteistä tekemistä tiloissamme. Toteutamme myös erilaisia innostavia retkiä! Säännölliset ohjelmat löytyvät Lindan ja Elsien ohjelmasta sekä tehostetun palveluasumisen asukkaiden omasta ohjelmasta. Viikko-ohjelmasta löytyy myös ei säännölliset tapahtumat.

Katso virikeohjelmat täältä >

Ystävä-toimintaamme on laaja – Linda -ystävät järjestävät erilaisia tilaisuuksia ja auttavat tarvittaessa tukihenkilönä arjessa.

Tutustu Linda Ystävät toimintaan >

Projekti ”Aktiiviset Sipoon Seniorit” on Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 6/2017-6/2019 tukema sosiokulttuurista toimintaa,
joka on tarkoitettu Sipoossa asuville seniorille.

Tutustu Aktiiviset Sipoon Seniorit toimintaan >

Yhteistyökumppanit

Palvelutalo Lindassa mielekäs arki koostuu aktiivisesta toiminnasta ja kattavista hoiva- ja hyvinvointipalveluista. Meillä voit harrastaa, olla mukana erilaisissa päiväohjelmissa ja lähteä mukaan vaikkapa retkille. Palveluvalikoima varmistaa arjen mutkattoman sujumisen ja elämisen turvallisuuden.

Täältä löydät kaikki palveluntarjoajamme >

Vuokrattavat tilat

Tilamme ovat sopivat erilaisiin kokouksiin ja ryhmätoimintaan. Juhlasalin ja ruokasalin voi yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi siirtoseinien ansiosta. Juhlasalissa käytettävissänne on piano, tykki, iso valkokangas ja äänentoistolaitteet. Juhlasalissa ja ruokasalissa on kuulovammaisia huomioitu asentamalla tiloihin induktiosilmukka. Tiloissamme on käytössä Sipoon kunnan avoin netti, eSipoo.

 • Ruokasali, 80 henkilöä
 • Juhlasali, 75 henkilöä
 • Kokoushuone / harrastehuone, 20 henkilöä
 • Aula, 30 henkilöä (esittelyihin ja pienimuotoisiin myyntitilaisuksiin sopiva)

Tilavaraukset otetaan vastaan Lindan kansliassa puh. 050 406 3899. Tarjoilun voi tilata Catering Henrikssonilta puh. 040 561 5552.

Lisäksi Sipoon palvelutalosäätiö vuokraa yrittäjille liiketiloja palvelutalo Lindan ensimmäisessä kerroksessa, Amiraalintie 6, Söderkulla. Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Veronica Fellman puh. 041 469 5180.

Lue lisää vuokrattavista tiloistamme >

Kaipaatko lisätietoa? Ota meihin yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla p. 050 406 3899 tai  yhteydenottolomakkeen kautta.
Henkilökuntamme tarkemmat yhteystiedot löydät täältä!