Tervetuloa Sipoon palvelutalosäätiön suomenkielisille sivuille.

Palvelutalo Elsie

Palvelutalo Elsie – tervetuloa tutustumaan toimintaamme

Sipoon palvelutalosäätiön ja Sipoon kunnan omistama Palvelutalo Elsie mahdollistaa turvallisen ja mielekkään asumisen luonnon läheisyydessä. Ympärivuorokautisessa palveluasunnoissa asukkaille luodaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma,  joka varmistaa asukkaan hyvinvoinnin kodinomaisessa ympäristössä. Palvelutalo Elsiestä löytyy vaihtoehdot itsenäiseen palveluasumiseen sekä tehostettuun palveluasumiseen.

Tuettu asuminen

Sisäkuva keittiö

Asuntoja on yhteensä 15. Kaikki asunnot ovat vuokra-asuntoja. Huoneistojen koot vaihtelevat 39,5 m2 ja 62,5 m2 välillä. Palveluasunnot ovat yksiöitä, joissa on tupakeittiö ja makuuhuone, tai kaksioita, joissa on tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta. Jokaiseen asuntoon kuuluu tilava parveke. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse.

Palveluasunnot ovat inva-mitoitettuja, ja turvapuhelimilla saa apua talon henkilökunnalta vuorokauden ympäri.

Asunnon pohjapiirrustus >

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Kuva huoneesta Elsie

Ympärivuorokautisessa palveluasunnoissa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on wc ja suihku. Henkilökohtaiset huoneet ovat kooltaan 23 m2 – 29 m2. Lisäksi olohuone ja keittiö ovat yhteiset. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Tehostetuissa palveluasunnoissa on yhteinen terassi. Jokaiselle asukkaallemme laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka mukaan hänelle tarjotaan palveluja. Tehostetuissa palveluasunnoissa on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Erillisellä sopimuksella lääkärikonsultoinnit osastolla ovat saatavilla kuukausittain.

Näin haet asumaan palvelutalo Elsieen

Hakemuskäytännöt

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella, joka palautetaan allekirjoitettuna osoitteeseen: Amiraalintie 6, 01150 Söderkulla. Lomakkeen voi tulostaa kotisivulta tai sen voi tilata myös palvelutalo Lindan kansliasta, puh. 09 278 6210.

Asukkaaksi palvelutalojen vuokra-asuntoihin hakeudutaan hakemuskaavakkeella. Talot ovat rakennettu valtion ARA tuella. ARA:n 1.1.2014 tulleiden ohjeiden mukaan valittaessa asukkaita sosiaalisella tai terveydellisellä perusteella hakijoiden asunnontarve, tulot ja varallisuus
selvitetään ja hakija asetetaan etusijajärjestykseen asukasvalintaperusteiden mukaan.

Hakemuksen liitteenä on muiden selvitysten lisäksi oltava lausunto palveluasumisen tarpeesta. Hakemuksen liitteeksi tulee lääkärinlausunto sekä tulo- ja varallisuusselvitys.

Lääkärinlausunnossa tulee todeta hakijan toimintakyky ja palveluasumisen tarve, esimerkiksi sairaus tai vamma, alentunut fyysinen toimintakyky, yksinäisyyden tunne, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden tarve.

Tulosta & täytä hakemuslomake >

Palveluseteli

Ympärivuorokautisen palveluasumisen tarvitseva voi oman kotikuntansa sosiaali- ja terveyspalvelun toimesta selvittää palvelusetelin käyttöönottoa Sipoon palvelutalosäätiön palveluissa. Kotikuntalain perusteella käymme neuvotteluja eri maksuvaihtoehdoista.

Palvelun saa:

  • kunnan maksusitoumuksella
  • palvelusetelillä
  • maksamalla hoidon itse

Meillä on palvelusetelisopimus seuraavien tahojen kanssa:

Helsingin kaupunki
Vantaan kaupunki

Palveluseteli on käytössä seuraavissa palveluissa:

  • vammaispalvelulain mukaiseen palveluasumiseen alle 65-vuotiaille monisairauksista kärsiville asiakkaille
  • sosiaalihuoltolain mukaiseen palveluasumiseen
  • omaishoitajien vapaapäivien lomittamiseen
  • vanhusten palveluasumiseen

Hoivapalvelut

Asukas ja vierailija

Asukkaiden palveluasumisessa keskeisinä periaatteina ovat asukkaan oman elämäntavan ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä tarjota sen hetkisen elämäntilanteen edellyttämiä palveluita.
 Asumisyksikön kodinomaisuutta painottaen haluamme saada omaiset ja asiakkaat viihtymään luonamme.

Vaikka muistimme ei enää vanhuudessa toimikaan entisellä tavalla niin oman huoneen avulla mahdollistamme itsenäisen elämisen edellytykset, yksilöllisyyttä ja itsemääräämistä.
Kuntoutusprosessien avulla ja tietoisesti hyödyntämällä avokuntoutusta lisätään kunkin yksilön osallistumista ja mielihyvän ja hyvinvoinnin tunteen syntymistä.

Yhteistyö omaisten kanssa on hyvin tärkeä osa työtämme. Ylläpidämme hyvät ja mutkattomat suhteet kaikkien asukkaidemme läheisiin saadaksemme aikaiseksi sellainen palveluhenki että siitä voi nauttia niin asukas, omainen kuin omahoitaja työtovereineen.

Omavalvontasuunnitelma >

Viriketoiminta

Kuvaa harrastuksista

Haluamme mahdollistaa aktiivisen arjen vaihtelevalla päiväohjelmalla ja erilaisin harrastusmahdollisuuksin. Säännölliset ohjelmat löytyvät Lindan ja Elsien ohjelmasta sekä tehostetun palveluasumisen asukkaiden omasta ohjelmasta.

Katso täältä Elsien ohjelma >

Ystävä-toimintaamme on laajaa – Elsie –ystävät järjestävät erilaisia tilaisuuksia ja auttavat tarvittaessa tukihenkilönä arjessa.

Tutustu Elsien Ystävä toimintaan >

Projekti ”Aktiiviset Sipoon Seniorit” on Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 6/2017-6/2019 tukema sosiokulttuurista toimintaa joka on tarkoitettu Sipoossa asuville senioreille.

Tutustu Aktiiviset Sipoon Seniorit toimintaan >

Yhteistyökumppanit

Palvelutalo Elsiessä mielekäs arki koostuu aktiivisesta toiminnasta ja kattavista hoiva- ja hyvinvointipalveluista. Meillä voit harrastaa, olla mukana erilaisissa päiväohjelmissa ja lähteä mukaan vaikkapa retkille. Palveluvalikoima varmistaa arjen mutkattoman sujumisen ja elämisen turvallisuuden.

Täältä löydät kaikki palveluntarjoajamme >

Tilojen vuokraus

Palvelutalo Elsien juhla/ruokasali on sopiva erilaisiin kokouksiin ja ryhmätoimintaan. Tilaan mahtuu 70 henkilöä. Kabinetissa on kokoustilaa 30 henkilölle. Tilat voidaan yhdistää isommaksi tilaksi avaamalla tilojen välillä olevaa siirtoseinää.  Juhlasalissa / ruokasalissa on piano ja tykki.

Palvelutalo Elsien kabinetin vuokrauksesta voi kysyä ikääntyneiden palveluohjauksesta asiakasohjaaja Elisa Pitkäseltä numerosta 040653 1616 tai palveluohjaus@sipoo.fi.

Lue lisää vuokrattavista tiloistamme >

Kaipaatko lisätietoa? Ota meihin yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla puh. 050 406 3899 tai  yhteydenottolomakkeen kautta.
Henkilökuntamme tarkemmat yhteystiedot löydät täältä!