Tervetuloa Sipoon palvelutalosäätiön suomenkielisille sivuille.

Asuminen Elsiessä

Palveluasuminen

Asuntoja on yhteensä 15. Kaikki asunnot ovat vuokra-asuntoja. Huoneistojen koot vaihtelevat 39,5 m2 ja 62,5 m2 välillä. Palveluasunnot ovat yksiöitä, joissa on tupakeittiö ja makuuhuone, tai kaksioita, joissa on tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta. Jokaiseen asuntoon kuuluu tilava parveke. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse.

Palveluasunnot ovat inva-mitoitettuja, ja turvapuhelimilla saa apua talon henkilökunnalta vuorokauden ympäri.

Asunnon pohjapiirrustus >Tutustu asukkaan oppaaseen >

Tehostettu palveluasuminen

Tehostetuissa palveluasunnoissa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on wc ja suihku. Henkilökohtaiset huoneet ovat kooltaan 23 m2 – 29 m2. Lisäksi olohuone ja keittiö ovat yhteiset. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Tehostetuissa palveluasunnoissa on yhteinen terassi. Jokaiselle asukkaallemme laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka mukaan hänelle tarjotaan palveluja. Tehostetuissa palveluasunnoissa on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Erillisellä sopimuksella lääkärikonsultoinnit osastolla ovat saatavilla kuukausittain.

Näin haet asumaan palvelutalo Elsieen

Hakemuskäytännöt

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella, joka palautetaan allekirjoitettuna osoitteeseen: Amiraalintie 6, 01150 Söderkulla. Lomakkeen voi tulostaa kotisivulta tai sen voi tilata myös palvelutalo Lindan kansliasta, puh. 09 278 6210.

Asukkaaksi palvelutalojen vuokra-asuntoihin hakeudutaan hakemuskaavakkeella. Talot ovat rakennettu valtion ARA tuella. ARA:n 1.1.2014 tulleiden ohjeiden mukaan valittaessa asukkaita sosiaalisella tai terveydellisellä perusteella hakijoiden asunnontarve, tulot ja varallisuus
selvitetään ja hakija asetetaan etusijajärjestykseen asukasvalintaperusteiden mukaan.

Hakemuksen liitteenä on muiden selvitysten lisäksi oltava lausunto palveluasumisen tarpeesta. Hakemuksen liitteeksi tulee lääkärinlausunto sekä tulo- ja varallisuusselvitys.

Lääkärinlausunnossa tulee todeta hakijan toimintakyky ja palveluasumisen tarve, esimerkiksi sairaus tai vamma, alentunut fyysinen toimintakyky, yksinäisyyden tunne, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden tarve.

Tulosta & täytä hakemuslomake >

Palveluseteli

Tehostettua palveluasumista tarvitseva voi oman kotikuntansa sosiaali- ja terveyspalvelun toimesta selvittää palvelusetelin käyttöönottoa Sipoon palvelutalosäätiön palveluissa. Kotikuntalain perusteella käymme neuvotteluja eri maksuvaihtoehdoista.

Palvelun saa:

  • kunnan maksusitoumuksella
  • palvelusetelillä
  • maksamalla hoidon itse

Meillä on palvelusetelisopimus seuraavien tahojen kanssa:

Helsingin kaupunki
Vantaan kaupunki

Palveluseteli on käytössä seuraavissa palveluissa:

  • vammaispalvelulain mukaiseen palveluasumiseen alle 65-vuotiaille monisairauksista kärsiville asiakkaille
  • sosiaalihuoltolain mukaiseen palveluasumiseen
  • omaishoitajien vapaapäivien lomittamiseen
  • vanhusten palveluasumiseen