Tervetuloa Sipoon palvelutalosäätiön suomenkielisille sivuille.

Asuminen Lindassa

Palveluasuminen

Huoneistojen koot vaihtelevat 37 m2 ja 65 m2 välillä ja huoneistot asukkaat kalustavat itse. Palveluasunnot ovat yksiöitä, joissa on tupakeittiö ja makuuhuone tai kaksioita, joissa on tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta. Jokaiseen asuntoon kuuluu tilava parveke.

Palveluasunnot ovat inva-mitoitettuja ja turvapuhelimilla saa apua talon henkilökunnalta vuorokauden ympäri. Asuntoja on yhteensä 60. Vuokra-asunnon vuokrasopimukseen kuuluu, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus, johon kuuluu vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Säätiö suosittelee myös, että jokainen merkitsee irtaimisto- ja tapaturmavakuutuksen.

Asunnon pohjapiirrustus >Tutustu asukkaan oppaaseen >

Tehostettu palveluasuminen

Tehostetuissa palvelusunnoissa asutaan yhden hengen huoneissa, joissa on wc ja suihku. Henkilökohtaiset huoneet ovat kooltaan 20 m2 – 25 m2. Lisäksi ryhmäkodin olohuone ja keittiö ovat yhteiset. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Ryhmäkodissa on yhteinen lasitettu parveke tai terassi.

Jokaiselle asukkaallemme on yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka mukaan hänelle tarjotaan palveluja. Ryhmäkodeissa on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Yhteisasuminen

Ryhmäasunnoissa, E:ssä, asutaan omissa huoneissa, joissa on wc ja suihku. Huoneita on neljä ja niiden jyvitetyt koot vaihtelevat 34,5 m2 ja 39,5 m2 välillä. Asukkailla on yhteiset olohuoneet, keittiöt ja parvekkeet. Asukkaat kalustavat huoneensa itse.

Tarvittaessa asukkaalla on toimintakykynsä tueksi mahdollista saada hoitoa, esi merkiksi Sipoon kunnan kotihoito, jonka käynnit toteutetaan yksilöllisen, etukäteen sovitun hoito- ja palvelusuunnitelman mukaan.
Sipoon palvelutalosäätiön henkilökunta vastaa hoitajakutsujärjestelmän hälytyksiin akuuteissa hoitoasioissa.

Näin haet asumaan palvelutalo Lindaan

Hakemuskäytännöt

Hakeminen tapahtuu hakulomakkeella, joka palautetaan allekirjoitettuna osoitteeseen: Amiraalintie 6, 01150 Söderkulla. Lomakkeen voi tulostaa kotisivulta tai  sen voi tilata myös palvelutalo Lindan kansliasta, puh. 09 278 6210.

Asukkaaksi palvelutalojen vuokra-asuntoihin hakeudutaan hakemuskaavakkeella. Talot ovat rakennettu valtion ARA tuella. ARA:n 1.1.2014 tulleiden ohjeiden mukaan valittaessa asukkaita sosiaalisella tai terveydellisellä perusteella hakijoiden asunnontarve, tulot ja varallisuus
selvitetään ja hakija asetetaan etusijajärjestykseen asukasvalintaperusteiden mukaan.

Hakemuksen liitteenä on muiden selvitysten lisäksi oltava lausunto palveluasumisen tarpeesta. Hakemuksen liitteeksi tulee lääkärinlausunto sekä tulo- ja varallisuusselvitys.

Lääkärinlausunnossa tulee todeta hakijan toimintakyky ja palveluasumisen tarve, esimerkiksi sairaus tai vamma, alentunut fyysinen toimintakyky, yksinäisyyden tunne, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden tarve.

Tulosta & täytä hakulomake >

Palveluseteli

Tehostettua palveluasumista tarvitseva voi oman kotikuntansa sosiaali- ja terveyspalvelun toimesta selvittää palvelusetelin käyttöönottoa Sipoon palvelutalosäätiön palveluissa. Kotikuntalain perusteella käymme neuvotteluja eri maksuvaihtoehdoista.

Palvelun saa:

  • kunnan maksusitoumuksella
  • palvelusetelillä
  • maksamalla hoidon itse

Meillä on palvelusetelisopimus seuraavien tahojen kanssa:
Helsingin kaupunki
Vantaan kaupunki

Palveluseteli on käytössä seuraavissa palveluissa:

  • vammaispalvelulain mukaiseen palveluasumiseen alle 65-vuotiaille monisairauksista kärsiville asiakkaille
  • sosiaalihuoltolain mukaiseen palveluasumiseen
  • omaishoitajien vapaapäivien lomittamiseen
  • vanhusten palveluasumiseen