Tervetuloa Sipoon palvelutalosäätiön suomenkielisille sivuille.

INFO – vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Olemme koonneet tänne vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien asumista ja toimintaamme. Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä puhelimitse p. 050 406 3899 / vaihde tai lähettämällä viesti yhteydenottolomakkeella.  Pyrimme vastaamaan viestiisi mahdollisimman pian.

ASUMINEN

Sipoon Palvelutalosäätiö tarjoaa  ikääntyville ja vammaisille ihmisille asumispalveluita. Meiltä löydät asumisvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin: itsenäisestä asumisesta aina ympärivuorokautista hoitoa kaipaaville.

– Palvelutalossa asukas asuu vuokra-asunnossa. Palvelutalon henkilökunta on paikalla pääsääntöisesti vain päivisin. Asukas voi ostaa palveluja oman tarpeen mukaan.
– Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden, toisin kuin tavallisessa palveluasumisessa.

Palvelutalojen asukasvalintaperusteet ovat samat, kuin muissakin valtion tukemissa vuokra-asunnoissa. Niiden lisäksi on asukasvalintaa tehtäessä selvitettävä hakijoiden kuuluminen avustuspäätöksen mukaiseen erityisryhmään.

Erityistä tukea tarvitseviksi ryhmiksi eli erityisryhmiksi katsotaan esimerkiksi:

  • muistisairaat ja huonokuntoiset vanhukset
  • vammaiset

Asukkaaksi palvelutalojen vuokra-asuntoihin hakeudutaan hakemuskaavakkeella. Talot ovat rakennettu valtion ARA tuella. ARA:n 1.1.2014 tulleiden ohjeiden mukaan valittaessa asukkaita sosiaalisella tai terveydellisellä perusteella hakijoiden asunnontarve, tulot ja varallisuus selvitetään ja hakija asetetaan etusijajärjestykseen asukasvalintaperusteiden mukaan. Hakemuksen liitteenä on muiden selvitysten lisäksi oltava lausunto palveluasumisen tarpeesta.

Hakemuksen liitteeksi tulee lääkärinlausunto sekä tulo- ja varallisuusselvitys. Lääkärinlausunnossa tulee todeta hakijan toimintakyky ja palveluasumisen tarve, esimerkiksi sairaus tai vamma, alentunut fyysinen toimintakyky, yksinäisyyden tunne, turvallisuuden tai yhteisöllisyyden tarve.

Hakemuksen löydät täältä!

Palvelutalo Lindan asumisvaihtoehdot – klikkaa ja lue lisää!

Palvelutalo Elsien asumisvaihtoehdot – klikkaa ja lue lisää!

Senioritalo Sipoon Sofie tarjoaa vuokra-asumista yli 60 vuotiaille.  Lue lisää täältä!

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on lähellä ja apua on saatavilla silloin kun sitä kaivataan. Viihtyisiin tiloihimme olemme valinneet oikeat ja turvalliset rakennus- ja sisustusmateriaalit. Tiloistamme löytyvät myös sprinklerit, Vivago-hoitajakutsujärjestelmä, invamitoitukset ja hissit.

Annamme myös neuvonta-apua apuvälineisiin ja muihin lisävarasteisiin.

Tutustu:
– turvallisuusohje
– palo- ja hätätilanneohje
– jätteiden lajitteluopas

Lemmikkieläimistä sovitaan aina erikseen asukkaan kanssa.

Kyllä, meille voi hakeutua asukkaaksi myös toiselta paikkakunnalta.

Asumisen kustannukset

Yksityiseen palveluun hakeutuessaan, vastaa asukas itse asumisesta ja hoivapalveluista syntyneistä kustannuksista. Ne koostuvat vuokrasta, asumiskuluista sekä palvelumaksuista. Tarkemmat kustannukset saat ottamalla yhteyttä joko puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteystiedot löydät täältä!

Kyllä, meillä käy myös palveluseteli. Palvelusetelillä kunta voi osallistua asumiskustannuksiin ja se voidaan myöntää tehostettua ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille.

Tukimuotoja on eläkkeensaajien asumistuki, yleinen asumistuki, hoitotuki, vammaistuki sekä mahdollisesti muita tukimuotoja iästä ja tuloista riippuen. Osa palvelumaksuista voidaan huomioida myös verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Lisätietoa asumisen tukimuodoista löytyy kela.fi verkkosivulta.

PALVELUT

Hoivapalveluiden lisäksi tarjolla on mm. ruoka- ja lääkäripalvelut, fysioterapia-, toimintaterapiapalvelut sekä jalkahoidot, kosmetologin ja parturi-kampaajan palvelut.

Palvelutalomme yhteistyökumppanit eri palveluille löydät talokohtaisilta sivuilta!

Haluamme tarjota virikkeellisen ympäristön aktiivisella toiminnalla. Erilaiset harrastukset, kerhot ja innostava päiväohjelma luo viihtyisän ympäristön yhdessä tekemiseen ja innostumiseen.

Tarkemmat harrastusvaihtoehdot ja päiväohjelmat löydät talokohtaisilta sivuilta!

Palvelutalo Lindasta ja Elsielstä löytyvät omat ravintolat. Klikkaa ja lue lisää:
Ravintola Linda
Ravintola Hilden Helmi

Asukkailla on mahdollisuus ostaa kokonaisen ateriapaketin tai vain osa aterioista. Tilauksesta voi ostaa myös leipomotuotteita ja erilaisia ruokia kotiin esim. perinteiset ruuat jouluun tai pääsiäispöytään.

Pesutupa ja siivous varataan kansliasta p. 050 406 3899 / vaihde

Pesutupa
Pesutuvassa on pesukoneet, pyykinkuivausrumpu, kuivaushuone ja silitysvälineitä asukkaiden käytettävissä. Lisätiedot talokohtaisilta sivuilta!

Siivous
Sipoon palvelutalosäätiön toimesta siivotaan yleiset tilat, ryhmäkotien tilat ja tuetut vuokra-asunnot. Vuokra-asuntojen tilojen siivoamisesta jokainen vuokralainen huolehtii itse.